Hammaslaboratorio Selin Rovaniemellä

Näin puhdistat hammasproteesit

Suosittelemme, että puhdistat hammasproteesit vähintään kerran päivässä ennen nukkumaanmenoa. Noudata alla lueteltuja ohjeita varmistaaksesi, että proteesit pysyy hyvässä kunnossa ja pitää ikenesi terveinä.

1. Hammasproteesien puhdistus voidaan aloittaa täyttämällä pesuallas haalealla vedellä. Ota viereesi puhdas pyyhe, jolla voit kuivata proteeseja ja käsiäsi. Näin varmistat, etteivät proteesit vahingossa luiskahda pois käsistäsi ja mene rikki.

2. Käytä lämmintä vettä apuna hammasproteesien löysäämiseen. Kurlaaminen lämpimällä vedellä auttaa irrottamaan hammasproteesin liimatiivisteen, joten sinun on helpompi ottaa hammasproteesi pois.

3. Irrota proteesit aloittamalla alaproteesista. Pidä proteesien keskiosaa peukalon ja keskisormen välissä ja löysää hammasproteesia varovasti edestakaisella liikkeellä. Kun tunnet proteesin irtoavan, vedä sitä varovasti ylös- ja ulospäin suusta. Poista sitten ylempi proteesi samoilla liikkeillä, varoen vahingoittamasta ikeniäsi.

4. Huuhtele hammasproteesi juoksevan veden alla poistaaksesi irtonaiset ruokahiukkaset.

5. Käytä hammasproteesiharjaa tai pehmeää tavallista hammasharjaa hammasproteesin harjaamiseen. Puhdistamiseen voit käyttää lavuaarissa olevaa haaleaa vettä, hammasproteesitahnaa tai hankaamatonta hammastahnaa. Vältä kovia harjoja ja tavallista hammastahnaa, jossa on hankausaineita. Ruuan väriaineet voivat helpommin tarttua proteeseihin ja tummentaa niitä, jos hammasproteesien akryylipinta on pääsyt naarmuuntumaan.

6. Poista liimajäänteet suustasi. Kurlaaminen lämpimällä suolavedellä auttaa poistamaan kaikki liimajäänteet. Pyyhi sitten ikenet ja suun katto puhtaalla pesulappulla. Huuhtele tämän jälkeen suusi lämpimällä vedellä uudelleen. Jos sinulla on pinttyneitä liimapaloja, voit harjata ikenet pehmeällä hammasharjalla. Jos käytät osaproteesia harjaa luonnollisesti hampaasi.

7. Liota hammasproteesit yön yli. Käytä proteesin liotukseen puhdistusliuosta tai vettä. Noudata aina hammasproteesin puhdistusainepakkauksessa olevia ohjeita. Jos sinulla on osaproteesi, niin varmista, että käytät osittaiseen hammasproteesiin tarkoitettua puhdistusliuosta.

8. Huuhtele hammasproteesit huolellisesti vedellä, ennen kuin asetat ne aamulla suuhusi.

Hammaslaboratorio Selin

Ota yhteyttä ja kysy lisää. Autamme sinua kaikissa hammasproteeseja koskevissa asioissa.

Erikoishammasteknikot

Markku Selin

Erikoishammasteknikko

selinmarkku(at)gmail.com
puh. 016 312 036
gsm. 050 464 4436

Kristiina Selin

Erikoishammasteknikko

selinkristiina(at)gmail.com
puh. 016 345 130
gsm. 0500 845 130